1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome To LandyZone!

    LandyZone is the biggest Land Rover forum on the net. We have plenty of very knowledgable members so if you have any questions about your Land Rover or just want to connect with other Landy owners, you're in the right place.

    Registering is free and easy just click here, we hope to see you on the forums soon!

Disco 4 problem. Stereo climate and internal indicators not working

Discussion in 'Australia' started by Dsldog, Mar 1, 2019.

< Previous Thread | Next Thread >
  1. Dsldog

    Dsldog New Member

    Joined:
    Feb 28, 2019
    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Victoria
    Hi all. Need help badly.

    2011 disco 4 3.0

    Issue started car not recognising the key. This was fixed but now when the car get to running temp climate stereo and indicators cut out, but only inside.
    Have replaced the main ecu reset the original ecu checked wiring for chassis rub mechanics have tried everything they can think of.
    Turn the car off. Starts it next day it’s fine until working temp. Weather driving the car or letting it warm in the factory.
    Landrover said put heater on dash get it hot that did nothing. Can’t find any breaks in wire looms.
    Possible separate ecu?
    Fuse/ relay ?
    Heat sensor in car behind dash ?
     
  2. goonarmy

    goonarmy Beer tester LZIR Despatch Agent

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Posts:
    42,995
    Likes Received:
    20,114
    Location:
    Hornchurch
    Tried the disco section?
     
  3. Maverick47

    Maverick47 New Member

    Joined:
    Jun 19, 2019
    Posts:
    8
    Likes Received:
    1
    Location:
    Melbourne, Australia
    Had a similar issue with my D3. After pretty much pulling the front end apart discovered the loom from the gearbox run very close to the exhust. When the car was hot it was enough for the insulation to break down and short. Only did it when it was hot. Re wrapped and re clipped in place and al good.
     
  4. Maverick47

    Maverick47 New Member

    Joined:
    Jun 19, 2019
    Posts:
    8
    Likes Received:
    1
    Location:
    Melbourne, Australia
    Had a similar issue with my D3. After pretty much pulling the front end apart discovered the loom from the gearbox run very close to the exhust. When the car was hot it was enough for the insulation to break down and short. Only did it when it was hot. Re wrapped and re clipped in place and al good.
     
< Previous Thread | Next Thread >