1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome To LandyZone!

    LandyZone is the biggest Land Rover forum on the net. We have plenty of very knowledgable members so if you have any questions about your Land Rover or just want to connect with other Landy owners, you're in the right place.

    Registering is free and easy just click here, we hope to see you on the forums soon!

Defender Cruise control

Discussion in 'TD5' started by sauerlaenderlandy, Jul 28, 2011.

< Previous Thread | Next Thread >
  1. sauerlaenderlandy

    sauerlaenderlandy New Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Posts:
    18
    Likes Received:
    0
    Location:
    Selm/Germany
    Hello together,

    so far, I three times installed a cruise control in a Defender.
    They all work fine.

    But, during installation yesterday I recognized a situation, that I cannot explain to me.

    When I put the Nanocom to my car, the clutch switch is in position ON when the clutch is not pressed. OFF when using the pedal.
    When I take the plug of the switch, the NC says OFF, if I bridge the plug it says ON again.

    At the Ninety of my friend it is exactly the other way round!:confused:

    Not pressing the clutch, the NC says OFF, pressing ON.

    I had to install a additional switch, to tell the ECU the clutchswitch is on ON, that the cruise is working.
    Prob. there is somewhere a shortcut?

    Is here anybody who can explain that?

    Regards

    Horst
     
< Previous Thread | Next Thread >