1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome To LandyZone!

    LandyZone is the biggest Land Rover forum on the net. We have plenty of very knowledgable members so if you have any questions about your Land Rover or just want to connect with other Landy owners, you're in the right place.

    Registering is free and easy just click here, we hope to see you on the forums soon!

Horns not working!

Discussion in 'Land Rover Discovery' started by sappy75, Jun 14, 2011.

< Previous Thread | Next Thread >
  1. sappy75

    sappy75 New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Posts:
    81
    Likes Received:
    1
    Hi. Both horns will not work when using either of the switches on the steering wheel. I've checked both the fuse under the dash and also the one in the engine compartment, and both are ok. The horns however do work when the alarm goes off. Any ideas? Thanks.
     
  2. biggeeeee

    biggeeeee Retired - Living the dream

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Posts:
    11,090
    Likes Received:
    2,039
    Location:
    Lanarkshire or Argyll
    Different horn for the alarm I believe.

    Problem is probably the horns themselves, they are located just behind the front grill and every time you use a hose or pressure washer to clean your vehicle water gets into them, I've replaced mine twice and now just buy the cheapest ones I can find coz Landrover ones are expensive and dont last.
     
  3. mburton2

    mburton2 New Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Posts:
    164
    Likes Received:
    0
    Location:
    Essex, UK
    Yeah, if you got water in the snail-scroll of the horn, they wont last long....
    Try to replace with a Disc-horn...they are much more durable, although they dont sound as "nice"
     
  4. sappy75

    sappy75 New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Posts:
    81
    Likes Received:
    1
    But they work when the alarm goes off!
     
  5. therealboss

    therealboss New Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Posts:
    67
    Likes Received:
    0
    My TD5 has a horn for the alarm and 2 in the grill
     
  6. discool

    discool Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Posts:
    11,258
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sector 12 in Kent, The Garden of England
    So do all the other D2s when they leave the factory, but the alarm has a battery backed-up siren not a horn.
     
  7. sappy75

    sappy75 New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Posts:
    81
    Likes Received:
    1
    Right, that explains it then. I'll try connecting one of the main horns direct to tha battery, if it's shot, then I guess some new ones are required. thanks for your help.
     
  8. discool

    discool Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Posts:
    11,258
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sector 12 in Kent, The Garden of England
    If the horns work with a direct feed then the rotary coupler under the steering wheel has been known to go faulty, although not that common, it may be just a wire has droped off.
     
  9. sappy75

    sappy75 New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Posts:
    81
    Likes Received:
    1
    Just want to say thanks for all your responses. Horn did not when direct to the battery. New horn fitted and works a treat. There only appears to be one horn on mine....is that right?
    Cheers, Mark.
     
  10. Graham Carter

    Graham Carter Active Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    164
    Likes Received:
    0
    Location:
    Wantage, Oxfordshire
    Disco 2 has two, one either side of the radiator
     
  11. David Pye

    David Pye Active Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Posts:
    623
    Likes Received:
    1
    Location:
    Newcastle Upon Tyne
< Previous Thread | Next Thread >